O klubu

Uspeh prinesejo le trdo delo, prijateljstvo, odkritost in želja po vsakodnevnem dokazovanju boljšega…

KK Samurai Sežana deluje od leta 1996. Od skromnih začetkov z nekaj zanesenjaki je klub z leti, predvsem pa s predanim delom mojstrov ki sedaj vodijo klub pod strokovnim mentorstvom Boška Haupta, zrasel v izjemno kakovostno športno in rekreativno okolje,  ki dosega visoke uspehe na klubskem in državnem nivoju.

Začeli smo v stari sežanski telovadnici, kjer domujemo in treniramo še danes.

Klub je član Japan karate association (JKA) tako, da se naši člani udeležujejo izobraževanj, seminarjev in ostalih aktivnosti, kot seveda  tekmovanj  tako v Sloveniji, kot v tujini.

Izvajamo programe vadbe za vse starostne skupine, tako na področju rekreacije, kot tekmovalnega športa.

Treningi so primerni v enaki meri za ženske in  moške, zastopanost po spolu je v klubu uravnotežena.  Vadba temelji na povečanju gibljivosti, vztrajnosti in duhovne ter telesne moči.

V naših vrstah vadijo otroci od 7. leta dalje, kot tudi mladostniki in odrasli; starost navzgor ni omejena z ničemer drugim, kot s željo po gibanju in spoznavanju tradicionalnega shotokan  karateja, katerega osnovno vodilo je najti ravnotežje duha in telesa.

Karate - iz japonščine »pot prazne roke« ni zgolj šport ali borilna veščina, je veliko več, je težnja k umiritvi in notranjem ravnovesju, je idealna šola premagovanja stresa, kombinacija izpopolnjevanja koncentracije (uma) in motorike (telesa).

Skratka, vse je v nas samih, sensei nas uči to prebuditi  in uporabiti v vsakdanjem življenju.

Vadba poteka:

Vsak ponedeljek in sredo ob 17.00  v veliki športni hali 

Torek ob 19.30 v baletni dvorani telovadnice ŠCKS.

Petek ob 17.00 v baletni dvorani telovadnice ŠCSK.

Člani kluba se udeležujejo še dodatne individualne in skupinske vadbe, treningov in seminarjev doma in v tujini, kar pomeni, da vadijo, glede na svojo starostno skupino - nekateri praktično vsak dan.

Klub je dobitnik občinskega priznanja za naj klub občine Sežana leta 2009 in 2010.

Dvakrat letno so organizirani izpiti za barvne, tako imenovane KYU stopnje ki segajo od devetega KYU (izpit za potrditev belega pasu), do prvega KYU (rjavi pas). Izpiti potekajo pred tričlansko komisijo mojstrov karateja.

Izpite DAN stopenj, ali mojstrske izpite, ki se stopnjujejo od 1. DAN – pridobitev črnega pasu dalje, člani opravljajo lahko enkrat letno, pred komisijo največjih japonskih in drugih  mednarodnih mojstrov.

Člani imajo možnost udeleževati se izobraževanj in seminarjev s področja karateja v Sloveniji in v tujini, za zainteresirane otroke v okviru JKA organiziramo poletne šole karateja (običajno na morju v Pineti in v Centrih šolskih in obšolskih dejavnosti v Sloveniji).

Oprema za karate je preprosta in poceni. Prvih nekaj treningov začetniki lahko vadijo v trenerki, oz. elastičnih hlačah in kratki majici (da vidijo ali jim karate ponuja to, kar iščejo), nato je potreben kimono, ki ga dobite v športnih trgovinah že od dobrih 25 € dalje. 

Vabljeni ste veliki in majhni, debeli in suhi ter vsi ostali – vsak od nas je popoln – je celota…

 

Marjan Masič

Predsednik kluba